A városháza Tisza Lajos termében csütörtökön délben átvette képviselői megbízólevelét Szabó Sándor az ellenzék közös jelöltje és a Fidesz-KDNP színeiben választókörzetet nyerő Mihálffy Béla.

Csongrád-Csanád megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében Szabó Sándor, a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd közös jelöltje, a Csongrád-Csanád megye 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületében pedig Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP jelöltje szerzett mandátumot az április 3-án megtartott országgyűlési képviselő-választáson.

Megbízólevelüket nagycsütörtökön, ünnepélyes keretek között vették át a szegedi városháza Tisza Lajos termében az 1-es és a 2-es választókerület bizottságainak elnökeitől, Tomasovszky Csillától és Herédi Edittől.

Mindkét képviselő köszönetet mondott a választóknak, a választási bizottságban dolgozóknak és annak a több száz önkéntesnek, akik munkájukkal biztosították a szavazás zavartalan lebonyolítását.

Szabó Sándor már harmadik ciklusát kezdi a parlamentben, míg Mihálffy Béla újonc, ez lesz az első négy éve.

Szabó Sándort 23 ezer 742 szavazattal harmadszor is újraválasztották Szeged országgyűlési képviselőjének. A 2014 óta a városért és a térségért dolgozó szocialista honatya közel 7200 szavazattal kapott többet, mint fideszes kihívója.

Mihálffy Béla, bár Szegeden több mint 2 ezer szavazattal alul maradt összellenzéki kihívójától, összességében, a homokhátsági szavazóknak köszönhetően 26 ezer 567 szavazattal végül elvitte a választókörzetet.

– 2014-ben, amikor először megválasztottak, azt mondtam, én elsősorban Szeged, illetve a választókerületem képviselője vagyok, azóta is Szeged fejlődéséért, a választókerületben élőkért dolgoztam, ezt munkát kívánom folytatnia a jövőben is. Azt szeretném, hogy a város a következő négy évben is olyan ütemben fejlődjön, mint eddig. Ezért fogok ezután is küzdeni a parlamentben – mondta Szabó Sándor.

Mihálffy Béla elmondta, a jövőben ő is Szegedért és a Homokhátság fejlődéséért kíván dolgozni.

– Nem feledkezem meg Kiskundorozsmáról sem, hiszen ott élek és a helybeliek tizenkét évig szavaztak nekem bizalmat a városi közgyűlésbe.

Mihálffy Béla szerdán már lemondott a Szeged városi képviselői mandátumáról, mert két ilyen választott tisztséget egyszerre nem tölthet be. A kiskundorozsmai időközi választást június 26-án rendezik meg.

Rafai Gábor, szeged.hu

Borítókép: Fotó: Iványi Aurél