Kedvezményeket nyújtó ingyenes városkártyát vezet be Szegeden az állandó lakosoknak a helyi önkormányzat – jelentette be Botka László, a csongrádi megyeszékhely polgármestere pénteken.

A városkártya kettős haszonnal jár: tovább erősíti a szegediekben a lokálpatriotizmust és gazdasági előnyöket teremt a helyi vállalkozásoknak – mondta az MSZP-s politikus a kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón.

A szegedi közgyűlés 2009 decemberében döntött a városkártya indításáról. A rendszer kiépítésére és tízéves működtetésére kiírt közbeszerzési eljárást a Bónuszkártya Magyarország Kft. nyerte el – közölte a polgármester.

A rendszerhez eddig hatvan üzlet csatlakozott, az elfogadóhelyek számát az év végéig szeretnék száz fölé emelni. A cégek a kártyabirtokosoknak 5 és 20 százalék közötti kedvezményt nyújtanak, vagy később beváltható pontok gyűjtését teszik lehetővé – mondta Botka László, hozzátéve, hogy ez a kettős megoldás az országban jelenleg egyedülálló.

A kedvezményeket nyújtók köréhez csatlakoztak az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok is, így a helybéliek a színházban, a szabadtéri játékokon, a Belvárosi Moziban vagy az Anna Fürdőben is használhatják kártyájukat – mondta.

A szegedi állandó lakosok postai úton vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán személyesen igényelhetik kártyájukat.

Barta Balázs, a Bónuszkártya Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a jövőben közüzemi szolgáltatókat is szeretnének bevonni a rendszerbe, amelyhez hasonlót az ország szinte minden megyéjében működtetnek már.

MTI/szegedinapilap.hu

Kapcsolódó anyagok

Szeged Kártya elfogadóhelyek