Április 20-án délután megtelt élettel az iskola udvara. Izgatott diákok hozták el házi kedvenceiket, hogy megmutathassák társaiknak.

A cicák, rágcsálók, madarak az árnyékban felállított padokon várták az érdeklődőket. A gazdik szívesen meséltek kedvencükről, mit esznek legszívesebben, hogyan viselkednek. Sőt, érdekes történetekkel is szórakoztattak bennünket. Megismertük például a folyton „fütyülő”, hosszú szőrű tengerimalacot, aki imádja a hasát; a terráriumban körbe-körbe rohangáló táncoló egereket és nem ijedtünk meg a kedves és félénk csuklyás patkánytól sem. Kiderült, akad a gyerekek között olyan is, aki megpróbálkozna az állattenyésztéssel, de még túl fiatalok az aranyhörcsögei. A cicák közül fajtáik legszebb példányait láthattuk: a zöldséges rekeszben lapuló hatalmas kandúrt és a szép színezetű cirmosokat.

Igazán izgalmasnak a kutyák szépségversenye ígérkezett: az udvar másik felét a szépen tartott, jól nevelt és néha kicsit félénk keverékek és fajtatiszta ebek foglalták el. Nem volt könnyű dolga annak, aki szavazni akart, melyik gazdi kezébe adja a cédulát. Választania kellett például zselézett bozontú puli, szegecselt díszöves foxi-féle, „copfos” jorksire, vadászatra idomított vizsla és még sok-sok más kutyus közül.

A kutyaszépségverseny helyezettjei: 1. helyezett Baranyai Anita fekete ír szettere (Liza), 2. helyezett Mihályi Dávid okos vizslája, 3. helyezett Sós Viktória Zizi nevű keverék kutyája lett.

Köszönet a gazdáknak, hogy ilyen mozgalmas, vidám délutánt szereztek nekünk. További sok szép élményt, örömet kívánok a kedvencek tartásához!

Puskás Ágnes
szabadidőszervező
Kossuth Lajos Általános Iskola