Az elmúlt hétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Kasza Roland, a Szőreg II. 18 éves támadója a „megyehárom” Homokháti csoportjának 12. fordulójában négy gólt szerezve segítette csapatát a Pusztamérges elleni idegenbeli meccsen a 4–3-as győzelemhez.

Nem mindennapi összecsapáson nyert Pusztamérgesen a Szőreg II. A vendégek a 28. percben már 2–0-ra vezettek, innen fordítottak a hazaiak a 46. percben 3–2-re, végül mégis a szőregiek győztek 4–3-ra. A látogatóknál Kasza Roland számára örökre emlékezetes marad a mérkőzés, lévén, hogy a vendégek mind a négy találatát ő szerezte.

– Nem vitás, nagyon kijött most a lépés nekem – jelentette ki a tiszaszigeti származású labdarúgó, aki Szabadkígyóson pék-cukrász szakon tanul, emiatt csak a hétvégeken áll a Szőreg rendelkezésére. – A korábbi 11 fordulóban csak egyetlen gólt sikerült szereznem, most viszont mindjárt négyet. És ha egy kicsit jobban koncentrálok, összejöhetett volna a mesterhatos is.

Kasza Roland az átlagnál gyorsabb játékosnak tartja magát, ez az erénye most kiválóan kamatozott.

– Az első félidőben belső középpályásként rúgtam két gólt, a másodikban pedig támadóként – mondta. – Az összes találatom előtt szélről indult az akciónk, kihasználva gyorsaságomat a beadásokkal kiléptem a védők közül, majd a kifutó kapus mellett elpasszoltam a labdát. A legbüszkébb a negyedik gólomra vagyok: 16 méterről a kapus „szeme közé” bombáztam, szinte fel sem tudta emelni a kezét.

Roland korábban a Békéscsabai UFC, majd a Szabadkígyós U19-es csapatában vitézkedett, célja, hogy a megyekettes Szőreg I-nél, illetve a megyehármas Szőreg II-nél jóval magasabban jegyzett gárdákban futballozzon.

– Szeretnék feljebb lépni, ha nem is mindig négyesével, de rendszeresen szállítanám a gólokat, és ha az eredményesség mellé szerencse is párosulna, megvalósíthatnám az álmomat – jelentette ki.

Szélpál László, delmagyar.hu