A szőregiek, még egy ilyen, kihívásokkal teli évben is fontosnak tartják rendezvényeiket, az ünnepi készülődést, az egymásra figyelést.

– Mára már hagyomány, hogy az adventi hétvégéken összegyűlünk az iskola előtt felállított adventi koszorú körül beszélgetve, az ünnepekre készülődve – meséli Avramov András Szőreg önkormányzati képviselője. – A veszélyhelyzet miatt erre sajnos az idén nincs lehetőségünk, de megálmodtuk, hogy hogyan is lehet a közös ünnepvárásunk. Arra kértük a szőregieket, hogy mindenki hozzon egy-egy dísz az adventi koszorúra, kifejezve, hogy közösségünk összetart és együtt, közösen készülünk a szeretet ünnepére.

A második hétvégére már sok-sok dísz pompázik a koszorún, ahol ma este fellobbant a remény lángja. Kőrösiné Csiszér Anita, a Magyar utcai Óvoda igazgatónője és Avramov András jelképesen gyújtotta meg a második gyertyát.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is tartós élelmiszercsomagokkal segít a rászoruló családoknak. A város karácsonyi csomagja mellé, a februárban megrendezett Kolbászmesterek Versenyén összegyűlt adományokból 40 szőregi családnak állítottak össze élelmiszercsomagot – tudtuk meg a képviselőtől.

– Karácsonyi ünnepi műsor keretében szoktuk átadni az ajándékokat, de ezt most nem tehetjük meg. Avramov András képviselő úr ezért itt, a koszorú mellett adta át az első csomagokat Bari Tibornak – mondta el Szekeres Sándor Gábor, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatója. – A többi család pedig a jövő hét folyamán veheti át Szeged és Szőreg csomagjait a Kirendeltségen.

– Nagy öröm számomra, hogy a gyertyagyújtásnál elsőként kaphattam meg a csomagomat – köszönte meg Bari Tibor az ajándékokat. – Nagy segítség nekünk ez így karácsony előtt.

A szőregiek a jövő héten is segíteni fognak, a szeretet gyertyájának meggyújtásakor átadják a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak a nekik gyűjtött csokoládékat.

szoreg.hu

Borítókép: Szeged MJV Önkormányzata és a szőregiek tartós élelmiszercsomagját Avramov András önkormányzati képviselő adta át. Fotó: Iványi Auél

szoreg.hu képtár