Mélyvénás trombózis keletkezett a lábában Vajda Attilának, az olimpiai bajnok kajak-kenuzónak, aki hétfőn még egy gálán vett részt, szerdán azonban már kórházban volt.

Mint arról a Nemzeti Sport beszámol, a hétfőn az Év legjobb kenusa díjat vehette át Vajda Attila a Magyar Kajak-Kenu szövetség évzáró gáláján, szerdán este viszont már kórházban volt a szegedi sportoló.

„Körülbelül három hete éreztem már a fájdalmat a lábamban – mesélte Vajda. – Az utóbbi héten már járni is alig tudtam, igazából a bálra sem lett volna szabad elutaznom… Mostanra pedig eljutottam oda, hogy már állni sem bírtam. A délelőtti úszóedzést követően úgy döntöttem, nem halogathatom tovább, elmegyek az orvoshoz. Azonnal bent is tartottak, és legalább öt-hat napig nem is kelhetek fel” – mondta el Vajda Attila a sportnapilapnak.

A kenus lábában egy nyolc-tíz centis vérrögöt találtak az orvosok, a sportolónak pedig szigorú fekvést írtak elő a doktorok a vérhígító mellett. Vajda Attila még nem tudja, mikor kezdheti el majd újból az edzéseket, az elkövetkező napok biztosan a pihenéssel telnek a sportoló számára.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Szuda Sándor / szegedma.hu