Május 7-én, szombaton 10-13 óra között Fuss kékben a GEMMA-ért! címmel jótékonysági futást szerveznek az újszegedi Erzsébet ligetbe, a GEMMA-intézményekben tanuló sérült fiatalok javára.

Péntek Imréné, a GEMMA Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola intézményvezetője elmondta: azok, akik beneveznek a futásra, indulhatnak saját maguk, de tolhatják a kerekes székes gyerekek kocsijait is, azaz „együtt futhatnak” a kicsikkel és a fiatal felnőttekkel. A távok hossza 200, 1000 és 3000 méter, nevezni már 9 órától lehet a helyszínen.

A nevezési díj 500 forint, amit becsületkasszában gyűjtenek. Az első 200 regisztrálót egyedi karkötővel ajándékozzák meg. A tombolajegyek 200 forintba kerülnek, a nyertesek között ajándékokat sorsolnak ki. A programok: a közös futás bemelegítéssel kezdődik, amit Bagi Mátyás edző tart, majd elstartol a mezőny. A résztvevőket programon zsíros kenyérrel és frissítővel is kínálják. Ki lehet próbálni a Blendraw-készségfejlesztő játékot, lesz mentő- és tűzoltóautó-bemutató, arcfestés, aszfaltrajzolás, kerekesszékes akadálypálya, kutyasuli-bemutató. A rendezvényt szegedi sportolók is támogatják. A Pick Szeged játékosai aláírtak egy kézilabdát, amelyre majd licitálni lehet. Ezt az összeget is a tervezett mennyezeti lift megvásárlására fordítják.

delmagyar.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: maxmann, pixabay.com