Tavasszal 27 millió forintot különített el a közgyűlés a sportlétesítmények működtetésére és fenntartására létrehozott alapba, melyből 4 millió forintot kapott a Szőregi Rákóczi SE. Az egyesület jól gazdálkodott a pluszforrásokkal, például az öltözők burkolatát cserélték le.

„Sikerült megoldanunk az épület elektromos hálózatának a felújítását, így immár érintésvédelmi szempontból is megfelelő” – nyilatkozta büszkén portálunknak a Szőregi Rákóczi SE gazdasági vezetője. Köteles Sándortól megtudtuk, a négymillió forintnak a felét költötték felújításra, a fennmaradó kétmilliót pedig működtetésre fordították. Az öltözők egy részénél lecserélték a burkolatot, illetve azt is meg tudták oldani, hogy az ifik külön öltözőt kapjanak. Két mobilkapuval is gazdagodott az egyesület, melyeknek az edzéseken veszik jó hasznát. Természetesen lenne még mire költeni forrásokat, a Szőregi Rákóczi SE vezetése reméli, jövőre is kapnak támogatást.

Szőreg önkormányzati képviselője, Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP) is átnézte, mire fordította a kapott összeget a sportegyesület. „Ahogy időm engedi, a megye II-es csapat meccseire is kijárok, ezért nagyon örülök, hogy ha apró lépésekkel is, de az egyesület anyagi helyzete stabilizálódik. Az a pénz, amit a közgyűlés megszavazott, jó helyre került. Elkezdődött egy folyamat, s szeretném, ha a jövőben is lennének ilyen pluszforrások a focipályákra” – fogalmazott Rózsavölgyi József.

Hozzátette, a szőregi kertészek egy kiváló ötletet is megvalósítottak, a focipályán rendszeresen kikopó fű pótlására remek megoldást találtak. Sávokban füvet ültettek, így egyszerűen tudják pótolni a gyepszőnyeg hibáit. „Ha beválik a szőregiek ötlete, akkor érdemes átvennie ezt a többi sportegyesületnek” – tette hozzá a körzet képviselője.

Mint ismeretes, a májusi városi közgyűlésen született döntés értelmében 27 millió forintot különítettek el a sportlétesítmények működtetésére és fenntartására létrehozott alapba, amit Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) képviselő előterjesztésére szavazott meg a többség. Az összegből 15 millió forintot a Szegedi Vasutas Sport Egyesület (SZVSE), 4-4 milliót pedig a Szőregi Rákóczi SE, a Tápé ESK és az Ujszegedi TC kapott.

Varga Anna, szegedma.hu