Lépésről lépésre a biztonságért – ez a címe annak bűnmegelőzési társasjátéknak, amelyet Csongrád megye általános iskolásainak készített a megyei rendőr-főkapitányság.

“Hiányos öltözékben készült fotót töltöttél fel magadról az internetre – beültél egy ittas sofőr mellé – a játékszenvedély ugyanolyan veszélyes, mint az alkohol- vagy a drogfüggőség – délutáni csavargás helyett szakkörre ültél be” – dorgál meg, figyelmeztet vagy éppen dicsér a 72 lépésből álló új társasjáték, amely a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkája nyomán jött létre. “A játék a tapasztalatokra épül, és fő célja az áldozattá válás megelőzése, valamint a környezetvédelemre és az egészséges életmódra nevelés” – mondta el Lukács János rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, a projekt fővédnöke. “A feladatok gondolkodásra késztetnek, így tanítanak, és szerepet kap a humor is a játékban” – tette hozzá.

Fotó: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Fotó: Kovács Ferenc / szegedma.hu

“A társasjáték a biztonság útján vezet végig, egy napot felölelve az indulástól a nap kihívásain át a hazaérkezésig” – árulta el M. Toronykőy Márta alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. “A játékban mindenki győztes, a lényeg, hogy mindenki biztonságban érjen haza, mind a táblán, mind a valóságban” – fejtette ki az alezredes.

“Igényes, jól átgondolt a társasjáték, igen hálásak vagyunk érte, hiszen jelentős segítséget nyújt a megelőzésben, hiszen az oktató-nevelő munkában gyakran fordulnak elő a játék által feldobott kérdések, a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem a drogprevenció” – emelte ki Pécskai Gabriella, a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

Szekeres Tamás, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Kovács Ferenc / szegedma.hu