A játékok és fitneszeszközök felújítása mellett arról is döntött a városüzemeltetési bizottság, hogy közel 28 millióból folytatódik a fásítási program is a városban, ennek egy „központi helyszíne” a Szentháromság utca lesz, a vadgesztenye fasor helyreállítása.

Egymás után újulnak meg a játszóterek Szegeden: a városüzemeltetési bizottság ugyanis támogatja, hogy 100 millió forintot fordítson a megyeszékhely a játékok cseréjére, felújítására. A munkát a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, velük köt majd Botka László polgármester úgynevezett in house-szerződést, így használva föl a Játszótér-felújítási és -fejlesztési keretét Szegednek. A lenti térképen megnézhetik, az említett összegből mely játszóterek újulnak meg 2019-ben. Szőregen a Mályva téri és a Monti Sándor parki játszótér újul meg. (szerk.)

Másik fontos döntése a bizottságnak a fásítási program volt: közel 28 millió forintot fordítanak ezekre a munkálatokra. Ennek három fontos része van:

  • városszerte 166 fa telepítése 7 millió 640 ezer forintból,
    ötven fatuskó kiirtása 970 ezer forintból,
  • a Szentháromság utcai vadgesztenye fasor helyreállítása a Bécsi körút–Szivárvány utca és a Szivárvány utca–Rákóczi utca közötti szakaszokon. Itt 13 fát és 1884 cserjét ültetnek 19 millió 190 ezer forintból.

Szeged ezt a munkát is a környezetgazdálkodásra bízza.

szeged.hu