Hinta, csúszda, libikóka, lovacska – elkészült a szőregi játszótér oroszlánrésze. Hétfőn reggel majdnem egy tucat gyerek és a kísérő szülők előtt adta át Rózsavölgyi József, Szőreg önkormányzati képviselője az Engels utca végi játszóteret, melyet a tavaly ősszel megszavazott keretből építettek.

2010 őszén Hüvös László önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), humán közszolgáltatási tanácsnok javaslatára létrehoztak egy külvárosi keretet, melynek segítségével játszótereket tudnak létesíteni, illetve felújítani, mint ez már Alsóvároson meg is történt.

A játszótér első birtokba vevői (Fotó: Gémes Sándor)

A terepet rögtön „megszállták” a helyi gyerekek. Nagy öröm ez nekik, mert itt, a falu végén nem volt ilyen célú terület – mondta el portálunknak a képviselő. Az erre létrehozott alapból hárommillió forintot költöttek a játszótér létesítésére, Rózsavölgyi József pedig saját képviselői alapjából két padot is kihelyeztetett a területre. A tér azonban még nincs teljesen készen, a helyiek társadalmi munkájára is szükség lesz, hogy az úttól elválasszák a játszóteret. A képviselő elmondta, már beszélt a szőregi kertészettel, akik élősövénysávot húznak mind a tér és az út, mind pedig a szintén közelben lévő vasúti sínek közé.

„Sok szeretettel átadom most ezt a területet a gyerekeknek és szüleiknek a részönkormányzat nevében” – így Rózsavölgyi, aki egy-egy csokival is meglepte az új játszótér első birtokba vevőit.

szegedma.hu