A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett 2014. július 7-13. között.

Sziksós újabb részén és Subasán a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Subasa út., Gesztenye u., Mandula u., Sömlyék u., Ringló u., Szeder u., Csipkebogyó u., Gyömbér u., Citromfű u., Nyírfa u., Boróka u., Dália u., Tárnokfű u., Szamóca u., Mustár u., Tárkony u., Rebarbara u., Üröm u., Cickafark u., Szurokfű u., Fahéj u.

Szőreg újabb részén és Szentmihályon a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Maros-Torok u., Magyar u., Vaspálya u., Rózsatő u., Pálya tér, Holt-Tisza sor, Márvány u., Nagybercsényi u.

Az ütemezés a tisztítási munkák közben kismértékben változhat!

A tisztítási munkák 9:00 és 15:00 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasoljuk, hogy az érintett időszakban, naponta délután a munkálatok megkezdése előtt (9:00 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet a következő nap délelőtti időszakra! A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Szíves türelmüket, megértésüket előre is köszönjük!

Szegedi Vízmű Zrt.

Borítókép: Illusztráció. "Pouring Water" by dan / freedigitalphotos.net