A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett 2014. július 21-25. között.

Újszegeden a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Izabella u. – Traktor u. – Ildikó u. – Katalin u. – Judit u.

Szőregen a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Szerb u. – Rózsatő u. – Újvilág u. – Munkás u. – Magyar u.

Az ütemezés a tisztítási munkák közben kismértékben változhat!

A tisztítási munkák 9:00 és 15:00 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért kérjük a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasoljuk, hogy az érintett időszakban, naponta délután a munkálatok megkezdése előtt (9:00 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet a következő nap délelőtti időszakra! A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Szíves türelmüket, megértésüket előre is köszönjük!

Szegedi Vízmű Zrt.

Borítókép: Illusztráció. "Pouring Water" by dan / freedigitalphotos.net