A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében június 16-22. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Újszegeden, Szőregen, Alsóvároson és a Hattyas-telepen.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett.

Június 16-22. között Újszegeden és Szőregen kerül sor a vízhálózat tisztítására. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Anna u.-Sarolta u.-Mária u.-Hársfa u., Magdolna u.-Melinda u., Orsolya u.-Katalin u.-Gizella u.-Traktor u.-Dorottya u., Klára u.-Izabella u.-Ildikó u., Kisszőlő u.-Mimóza u.-Máté u.

Szintén június 16-22. között Alsóvároson is sor kerül a vízhálózat tisztítására. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Váradi u., Kácsa u., Földmíves u., Szécsi u., Araszt u., Vadkerti tér, Röszkei u.

Végül ugyanezen napokon a Hattyas-telepen (Klebelsberg telepen) kerül sor a vízhálózat tisztítására. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Mokrini sor, Mozdony u., Vaskapu u., Harangláb u., Zentai u., Kundombi u., Kamarás u., Váltó u., Sínpár sor.

A tisztítási munkák az éjszakai időszakban (22 óra és 6 óra között) zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, naponta délután a munkálatok megkezdése előtt (22 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet a következő nap délelőtti időszakra. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

szegedma.hu

Borítókép: Illusztráció. "Pouring Water" by dan / freedigitalphotos.net