A megnyitót követően Rózsafutammal, a szegedi autós felvonulással rajtol a három napos Szőregi Rózsaünnep.

Hatvan különleges, egyedi autó indul a szőregi Rózsák teréről június 24-én, pénteken délután, hogy a belvároson keresztül egy 15 km-es futamot teljesítve megérkezzenek a Széchenyi térre.

A márka-, kor-, és típusfüggetlen futam amellett, hogy egy kicsit „behozza” a belvárosba a Szőregi Rózsaünnepet, egyben Szeged első, klasszikus autós felvonulása is. Avramov András, a Rózsafutam ötletgazdája szerint a Rózsafutam motorja a segítő együttműködés. – Szőregiként másfél évtizede foglalkozom Szőreg, a szőregi rózsatő népszerűsítésével. Összegyúrtuk egy lokálpatrióta, egy autófóliázással foglalkozó és egy autós műsorvezető elképzeléseit, így indult tavaly az első Rózsafutam.

Autók és a rózsák apropóján újabb és újabb közös kezdeményezések vállnak valóra, melyek egymás erősítésével egyben hozzájárulnak a nemzeti értékünk, a szőregi rózsatő népszerűsítéséhez is.

– Nagy tisztelője vagyok többek között a Karitáció Alapítvány Bohócdoktorainak, akik önzetlenül, vidámsággal sietnek a beteg gyerekek segítségére – mondta el Avramov András. – Nagy öröm számomra, hogy a 2016-os Rózsafutamon a Bohócdoktorok is volán mögé ülnek.

Elfogadta felkérésünket Száraz Ferenc, aki a nemzetközi Autó, Motor & Tuning Show hangja és moderátora már a kezdetektől. Nem titok, hogy ő készítette a Rózsafutam hivatalos mixeit is.

Az idei évben Pataki Ferenc, a 2015/2016-os színházi évad Dömötör-díjas színésze rajtoltatja a Rózsafutamot. A Nász-Car Kft. és a Premio Szeged Gumiszerviz segítségével Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze egy különleges, 1955-ös Cadillac DeVille-el teljesíti afutamot.

A befutón a Kocsis Flora Kft. rózsasorfala közt érkezik meg a Rózsafutam a Széchenyi térre, ahol a szőregi Rózsahölgyek Rendje és sok-sok szőregi rózsa várja az érdeklődőket a futamot követő autós találkozóra.

Megyeri József, promenad.hu