A tanévnek vége és szombattól már a vakációra koncentrálhattak a szőregi kisdiákok. Ám a hétvégén nemcsak a 2008/2009-es tanévtől, hanem korszerűsítésre szoruló iskolájuktól is elbúcsúztak. A felújításra már régóta vártak.

Az épület új nyílászárókat kap, nyolc helyiséggel bővűl, átépítik a tetőt, valamint nyelvi laborral és számítógépes teremmel is gazdagabb lesz a főépület. Eddig ugyanis csak két külön épületben tudták az órákat megtartani.

– Jelenleg két, egymástól két kilométer távolságra lévő épületben folyik az oktatás. A beruházás fontos része, hogy az épület egy új szintet kap nyolc új helyiséggel. Tehát végre az iskola minden diákja egy modern, konfortos épületben tanulhat – mondta el Botka László Szeged polgármestere a tanévzárón.

A felújítással a tervek szerint október közepére végez a kivitelező.

– Nagyon szeretnénk, ha gyors munka lenne. A nyári szünetben kellene a munkálatok többségét elvégezni, erre fog törekedni a beruházó is. – Gera Tibor a Szeged Kistérség Többcélú Társulás főigazgatója hangsúlyozta: Megszervetük úgy a a munkát és a tanévkezdést, hogy a lehető legkissebb fennakadást okozza.

A beruházás 200 millió forint elnyert pályázati forrásból és 45 millió forint önerőből valósulhat meg.

Városi Televízió híre nyomán