Szegeden az autómentes napon nem lesz forgalomkorlátozás

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem zárják le hétfőn, az autómentes napon a szegedi Belvárosi hidat. A helyi tömegközlekedés ingyenes lesz.

Autómentes napot rendez hétfőn a szegedi önkormányzat, de a járművek haladását nem korlátozzák. Szeged az európai autómentes nap programsorozatához korábban a Belvárosi híd lezárásának tervével csatlakozott. A város vezetése azonban az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy minden más programot megtartanak, a hídon azonban a kialakult gyakorlat szerint lehet közlekedni. Nagy Sándor alpolgármester szerint alternatívát kell kínálni az autósoknak, és nem bosszantani egy esetleges korlátozással. – A helyi tömegközlekedés hétfőn ingyenes lesz – jelentette be Nagy Sándor tegnapi tájékoztatóján. Az alpolgármester hozzátette: – Mézesmadzag lesz, bunkósbot nem.

A Tisza Volán Rt. elsősorban az autósokat célozza meg az autómentes napon, forgalmi engedély felmutatásával a család ingyenesen utazhat a buszokon. Az SZKT járatai is mindenki számára nyitottak, szabadon igénybe vehetőek lesznek hétfőn.

Molnár B. Imre
Délmagyarország Online, 2003. szeptember 19.