Évek óta hagyományosan tavasz végén jelenik meg a Szegedi Vakáció programfüzet, megkönnyítve a szülők és gyermekeik hasznos programválasztását a nyári szünidőre.

A múlt héten beköszöntött a nyári szünet a diákok örömére, amely azonban a szülők számára megoldandó problémák sokaságát jelenti. A gyermekek részére megfelelő programok kiválasztásában segít az idén is kiadott Szegedi Vakáció füzet. Lapunknak Orbán Hedvig, az Agóra igazgatónője elárulta, összesen mintegy 55 tábor indul a nyáron, ebből három már a tanítás utolsó napján, hétfőn elkezdődött. A táborokra jelentkezni már április elejétől lehetett, így ezek egy része – mint a Lego robotika, a Lego, a cukrász, vagy a kukta – már teljesen betelt, vagy alig pár hely maradt.

Ajánlják, hogy a szülők és gyermekek minél hamarabb gondolják ki, hogy melyik tábort választják ki. Érdeklődni telefonon bármely megadott számon, vagy személyesen a Játéksziget munkatársánál lehet. A táborba való jelentkezés egyben a részvételi díj befizetését is jelenti, amelyet készpénzben a Játékszigeten, vagy banki átutalással online is ki lehet egyenlíteni. Az utóbbi esetében az internetes jelentkezésről itt olvashatnak többet.

Minden hétre hirdetnek bakancsos kirándulást, a héten Nagyvárad, Nagyszalonta az úti cél, később Pécs, Kecskemét, Szabadka és Palics felé veszik az irányt. A kirándulásokat mindig csütörtökön tartják, itt is a jelentkezés egyben a részvételi díj befizetését is jelenti. A felsoroltakon kívül ajánlja, a kézműves foglalkozásokat, a könyvtári rendezvényeket is, amelyekből a szünet szinte mindennapjára jut egy.

A Szegedi Vakáció aktuális füzete elérhető nyomtatott formában az Agórában. Orbán Hedvig kiemelte, mérete okán elfér a gyermek hátizsákjában, a szülő táskájában a nyári útikalauz. Aki mégis a virtuális formátum mellett döntene, a füzet anyagát megtalálja az Agóra honlapján.

Tóth Marcell, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu