Az adventi koszorú negyedik, a szeretetet jelképező gyertyáját is meggyújtották ma, szombaton este Szőregen, a Rózsák terén. Négy kisdiákot pedig az angyal is meglátogatott: helyi szponzorok segítségével az idén megkaphatták régóta vágyott ajándékaikat.

– Tavaly hirdettük meg először a Szőregi Advent Angyala elnevezésű akciót, amiből mára már a városrész szép hagyománya lett – mondta el Avramov András.

A körzet önkormányzati képviselője – az akció egyik ötletgazdája – azt is elmondta, az idén a helyi általános iskola javaslatára négy kisdiák írhatott levelet a Jézuskának, és az ő kívánságait teljesítette az angyal.

A vágyott ajándékokat egy szponzor és a helyi lakosok segítségével tudták megvásárolni és most, a negyedik gyertya meggyújtásakor átadni a gyerekeknek.

A szőregi kezdeményezés mellé az idén a helyi gazdabolt állt:

– Örömmel vettük a megkeresést, szívesen vettünk részt az akcióban, hiszen valaha én magam is a helyi iskola tanulója voltam. A bolt felajánlása mellett, amely kisdiákonként harmincezer forint volt, gyűjtöttünk is, így minden egyes ajándékot újabb tízezer forinttal támogatták a vásárlóink – mondta el Csehák Richárd, a Szőregi Gazdabolt ügyvezetője.

Az ünnepségre szép számmal összesereglett szőregieket először Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója köszöntötte, majd Nagy Róbert szőregi plébános arról beszélt, már csak néhány nap van hátra karácsony estéig, ezért igyekezzünk lelassítani az életünket, hogy valóban ránk tudjon köszönteni az ünnep.

– Megállni a rohanásban, elcsendesedni és békességre hangolni a szívünket, ez a karácsony igazi értelme – monda a plébános.

Szabó Sándor országgyűlési és Avramov András önkormányzati képviselő, valamint a városrész plébánosa, Nagy Róbert atya ezt követően közösen gyújtották meg a Rózsák terén álló adventi koszorú negyedik, a szeretet jelképző gyertyáját.

– A karácsonyhoz vezető út, az ünnepre való ráhangolódás legalább annyira fontos, mint maga az ünnepi pillanat. Nem az ajándékok sokasága a fontos, hanem az együtt, szeretetben eltöltött pillanatok – mondta Szabó Sándor.

Ezt követően vehették át a szőregi gyerekek – Zsófia, Adrienn, Ramóna és Gergő a vágyott ajándékokat.

A hatalmas csomagok az édességek és az iskolaszerek mellett többek között távirányítós kisautót, babaházat és társas bábjátékot rejtettek.

Az ünnepség végén pedig a szőregi általános iskola hittanosai adtak elő betlehemes játékot, majd az Argentus Kórus ünnepi koncertje zárta a negyedik gyertya meggyújtását Szőregen.

rag, szeged.hu

szoreg.hu képtár