Nem közlekednek Szegeden a gázüzemű buszok, a gáztöltőállomás pénteki robbanása óta ugyanis nem tudják őket megtankolni. A Dél-alföldi Közlekedési Központ ezért hagyományos üzemű járműveket állított forgalomba pótlásukra.

Október 16-án éjszaka a katasztrófavédelem és a tűzoltóság egységei érkeztek a Vásárhelyi Pál utcába, ahol felrobbant egy gáztöltőállomás. A robbanás következtében az egyik kútfej teljesen megsemmisült, a másik pedig tönkrement. A baleset miatt a gázüzemű busokat ki kell vonni a forgalomoból, hisz nem tudnak tankolni. A hét elején még tudtak utasokat szállítani ezek a buszok, mivel nagyrészük a robbanás előtt tankolt, azonban lassan eltűnnek az utakról.

Szirbik Csaba, a Dakk Zrt. szegedi üzemvezetője elmondta, a buszok, miután a gáz mennyisége elfogy, bekerülnek a telephelyre, helyettük folyamatosan állnak be azok a hagyományos meghajtású járművek, amelyeket a régió más városaiból – Bajáról, Békéscsabáról és Kecskemétről – vezényeltek át. Ezek a buszok konkrét feladattal nem rendelkeztek, tartalékállományban voltak és alkalmasak a helyi feladatok végzésére.

A kieső 41 gázüzemű busz helyett, 37 darab busz érkezett Szegedre. Így a város közlekedését fennakadás nélkül tudják biztosítani. Az átcsoportosítás révén Szegeden ideiglenesen szolgálatot teljesítő autóbuszok kialakításukban, arculatukban és utastájékoztató rendszereikben is eltérnek megszokott helyi autóbuszoktól, ezért a Dakk Zrt. arra kéri az utasokat, hogy erre kiemelt figyelmet fordítsanak. Arról egyelőre a társaságot sem tájékoztatták, mikor lesz újra működőképes a gáztöltőállomás, ez lehet néhány nap, de akár hetekig is elhúzódhat.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu