Ebben az évben október 24. és 27. között került megrendezésre a hagyományos nyelvi hét a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Angol és német nyelvi tudásukról adtak számot a gyerekek. Az első nap a „Ki tud többet Londonról?” vetélkedőn a hetedik és nyolcadik osztályosok versenyeztek. A Londonban járt gyerekeknek könnyű dolguk volt, de a többiek is ügyesen válaszoltak a kérdésekre. A fordítóversenyre a következő napon került sor. Az ötödikestől nyolcadikosig ragadtak szótárt és gyürkőztek neki az idegen nyelvű szövegeknek a gyerekek. Ezután egy játékos vetélkedő keretében érdekes, könnyebb-nehezebb feladatok vártak rájuk: mutogattak, rajzoltak, írtak, beszéltek. Az utolsó napon vetítésre került sor, ahol a londoni élménybeszámoló után az érdeklődők kérdéseket tehettek föl az utazók kinti élményeiről.

Biztosak vagyunk benne, hogy ismét sikerült a hagyományos idegen nyelvi hét programjaival egy élményekben gazdag hetet varázsolni az iskolába, ahol a gyerekek a tanítási óráktól eltérő helyzetekben próbálhatták ki idegen nyelv tudásukat.

A rendezvényt a Szőregi Kossuth Magánalapítvány támogatta.

Kossuth Lajos Általános Iskola