Három hétig tartanak majd a munkák: korszerűsítik a fűtésrendszert, nyílászárókat, burkolatokat cserélnek, felújítják a vizesblokkokat, és átalakítják a dolgozói öltözőt is.

A bölcsőde felújítására a szegedi önkormányzat korábban 20 millió forintot különített el. Az már korábban kiderült, hogy a kivitelezési munkák miatt elengedhetetlen az intézmény bezárása, és hogy a felsorolt kivitelezési munkák nem szoríthatóak bele a bölcsőde kéthetes, június 24-étől július 5-éig tartó nyári zárva tartási időszakába. Ezért az önkormányzat bölcsődei és gyermekjóléti központja azt kérte az önkormányzattól, hogy egy héttel hosszabbíthassák meg a nyári bezárást.

Könnyítette a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság döntését, hogy az bölcsőde igazgatója május elején tájékoztatta a szülőket a felújításról és annak várható időtartamáról. Két óvodában fogadták volna a szőregi bölcsiseket a kettő plusz egy hét alatt, ám a szülők egyhangúan úgy nyilatkoztak, hogy megoldják gyermekeik elhelyezését.

A bizottság hozzájárult az bölcsőde nyári szünetének egyhetes meghosszabbításához, ami július 12-éig tart. Így semmi akadálya a tervbe vett munkák elvégzésének.

bp, szeged.hu

Borítókép: szeged.hu