Bánhatták azok a családok, akik nem vettek részt az Adrenalin Sport Egyesület, a Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat és a Tömörkény István Művelődési Ház által közösen szervezett Húsvétváró Barka futáson, március 19-én.

Szerencsére az időjárás kegyes volt a lelkes futókhoz: gyönyörű napsütésben, kellemes időben rendezhettük meg a versenyt. Elsőként a bölcsődés- és óvodás korosztály rajtolhatott el, akik nagyon ügyesen vették az akadályokat, és igen gyorsan le is futották a nekik kijelölt 400 méteres távot. Nagyon büszkék vagyunk a nyertesekre: bölcsődés korosztályban 1. helyezést ért el Bouras Abdurahmen, 2. lett Mészáros Máté, a 3. helyen pedig Orcsik Laura végzett. Az óvodásoknál taroltak a lányok: 1. Fazekas Zsófia, a 2. Flórián Evelyn, a 3. pedig Joó Hanna lett! Szeretettel gratulálunk az apróságoknak!

A következő, 1000 méteres távon versenyeztek az alsós-, 2000 méteren pedig a felsős kisiskolások. Öröm volt nézni a kipirult arcokat, az utolsó méterig küzdő gyerekeket. Az alsós korosztályban az alábbi eredmény született: 1. helyezést ért el egy ifjú hölgy, Fazekas Réka, ezüstérmes lett Tasnády Sz. Zoltán, a bronzérmet pedig Kővágó Bendegúz vihette haza. A felsősöknél Bokányi Krisztofer végzett az élen, 2. lett Gábor Tamás, a 3. helyet pedig Varga Kristóf érte el. Gratulálunk!

Utolsóként a családi verseny résztvevőit indították el, akiknek 400 méteren kellett összemérni tudásukat. Végül a Dankó család kapta az aranyérmet, ezüstérmes lett a Kenyeres család, a 3.  helyezést pedig a Szabó család szerezte meg. Gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek!

Nagyon jó volt látni azt, hogy mennyi lelkes kisgyermek van, akik rendszeresen hódolnak ennek a sportnak, és ez a lelkesedés természetesen a szülőknek köszönhető, akik tudatosan, egészséges életmódra és mozgásra nevelik a gyerekeiket! Örülünk, hogy olyan családi programot tudtunk szervezni, ahol a legkisebbektől a felnőttekig mindenki jól érezhette magát! Reméljük, hogy még sok hasonló rendezvényen találkozhatunk, köszönjük a részvételt mindenkinek!

Köszönetünket fejezzük ki a közreműködésért Tiszasziget községnek, és a rendezvény főszervezőjének, az Adrenalin Sport Egyesületnek! Köszönjük szépen a segítséget az önkéntes diákoknak és szülőknek is!

A rendezvényen befolyt összeg 52.000 forint volt, melyet a szervezők a szőregi bölcsődének, illetve a két óvodának ajánlottak fel.

A futóversennyel párhuzamosan a művelődési házban kézműves foglalkozással vártuk a családokat: húsvéti szalvéta tartó, tojáskosár és nyuszi fészek is készült az alkotó délelőttön. Köszönjük szépen a közreműködést Házy Zsoltné Marikának, Házy Laurának és Szövőné Kerekes Erikának!

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár