Augusztus 31-éig lehet pályázni arra az összesen 13 millió forint értékű tűzifára, amelyet a polgármesteri hivatal hirdetett meg szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű családok számára. Egy háztartás egy alkalommal kaphat egy erdei köbméternyi tűzifát.

Az pályázhat, aki idén bármilyen rendszeres vagy eseti települési támogatásban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, illetve a kistérségi társulás szociális intézményében Szegeden személyes gondoskodást nyújtó szociális vagy gyermekjóléti étkeztetésben, házi segítségnyújtásban, családsegítésben, gyermekjóléti szolgáltatásban részesült. Kérhetik a támogatást a kiskundorozsmai, illetve móravárosi szegregátumban lakó háztartások is, amelyek tűzifával fűtenek.

A pályázatot a szegedvaros.hu-ról letölthető formanyomtatványon kell benyújtani a polgármesteri hivatal humán közszolgáltatási irodáján (Széchenyi tér 11.) – ahol egyébként maga a nyomtatvány is beszerezhető –, vagy postán elküldeni az iroda címére. Elektronikus formában nem adható be. A pályázók közül a jogosultság megállapítása nem a benyújtás sorrendje, hanem a szociális rászorultság figyelembevételével történik – hívja fel a figyelmet a hivatal.

delmagyar.hu

Kapcsolódó anyagok

  • További információ és pályázati adatlap
Borítókép: Illusztráció. Forrás: stux / pixabay.com