Még az idén felújíttat a város kilenc utcát 71 millió forintért. Az újszegedi Kamaratöltésre személyesen vittük el a jó hírt.

– Valóban lesz új burkolat a Kamaratöltésen? Nagyon jó hír, örülök neki, évek óta autóval és biciklivel kerülgetem a kátyúkat, életveszélyes – reagált a hír hallatán a Lövölde utcából jövő Olasz Attila. Kónya Ferenc a kiskertjéből tartott haza Rókusra. A 89 esztendős férfi azt mondta, hiszi, ha látja az új aszfaltot, mert volt már pár ígéret, és nagyon ráfér az útra.

Legalább 10 éve visszatérő témánk az újszegedi Kamaratöltés problémája. A kertvárosi Törökkanizsa, Légió, Újszőregi, Nefelejcs és más utcák forgalmát vezeti ki a Makai útra. Ehhez képest annyi történt időről időre, hogy zúzott kővel beterítették a gödröket. Azt a következő eső kimosta, az autók kijárták, és ugyanolyan kráterek nyíltak, mint előtte. Ha esett, ha száraz idő van, nyaktörő mutatvány végigmenni rajta. Ha megtelnek a gödrök csapadékkal, a testi épségét és járművét kockáztatja, aki rámerészkedik az úttestre.

A megoldás sokáig váratott magára, de még az idén látható lesz. Molnár Lászlótól, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetőjétől megtudtuk, minden adminisztratív akadálya elhárult a javításnak. Az önkormányzat idei útfelújítási keretére három cég pályázott, a Colas Zrt. nyert. 9 utcát vagy annak részletét aszfaltozzák.

Így sorra kerül a Kamaratöltés, ahol 1800-2000 négyzetméter burkolat és a hozzá való padka készül el. Ugyancsak Újszegeden dolgoznak majd a Fő fasor Temesvári körúti végén, a víztoronynál és a Tanács utcánál. Emellett a baktói Pihenő, a Debreceni, a Bocskai utca, a József Attila sugárút iskolák előtti része a parkolók nélkül, a Stefánia körforgalma, a Nagy Jenő utcai buszsáv és a Belvárosi híd szegedi oldala szerepel az aszfaltozási listán.

A munkálatokat a jövő héten előkészítik, és várhatóan az idén befejezik. Az egész bruttó 71 millió forintba kerül, és ez olyan jó ár, hogy a tervezett keretből maradt még. A pénzből járdákat újíttat fel az önkormányzat, de a helyszínekről még nincs döntés. A szakiroda a körzeti képviselők javaslata alapján állít majd össze csomagot, és a szakbizottság dönt.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu