Tavasszal a természet is új köntösbe öltözik. Úgy gondoltuk, iskolánkban is akad tennivaló, melyek felidézik az évszakváltás megújulását.

Szőreg jellegzetessége a természet közeliség, a rózsa- a növénytermesztés és a szorgos kezek munkája. Ez tükröződött vissza az első kérő szóra tett felajánlásokban, a díszfákban, virágokban, fűmagban.

Hétvégére szülők, gyerekek, kollégák felé hirdettünk meg egy közös udvarrendezést: festést, faültetést, füvesítést – mindezt kalákában.

Szombat kora reggel az első családok is megérkeztek. 9 órától már nyüzsgő tömeg választotta ki a kedvének megfelelő foglalatosságot. Illatozott a friss kávé, gyerekeknek tea, mert azért hűvös volt odakinn. El kezdődtek a munkálatok: ki fákért, ki virágföldért, ki virágért ment, elkezdődtek az ültetések, a padcsiszolások, rozsdátlanítások, a sportkapuk felújítása, előkerültek az ecsetek és festékes dobozok. A szorgos kezek beindultak, vidám beszélgetésektől volt hangos az udvar. Gyerekek is tüsténkedtek, a hetedikesek a kézilabdapálya vonalfestését vállalták fel. Sportolás közben tudat alatt érezni fogják, ezt ők csinálták, erre büszkék lehetnek és lehetünk.

A konyhában az ebéd készült, főszakácsunk Bárányné Éva vezetésével. Bár időközben az eső eleredt, a munkálatokkal beszorultunk, de addigra a faültetések, a füvesítés, a virágok, bokrok, tuják elültetése megtörtént. Dél felé jártunk már és a padok is csak arra vártak, hogy száradás után elfoglalhassák nyári lakhelyüket. Mindenkit ebédre invitáltunk. A közös munka után a közösen elfogyasztott ebéd igazán jól esett.

Köszönöm a sok-sok szülőnek, gyereknek, dolgozónak, hogy ezt a délelőttöt együtt töltöttük és ezáltal környezetünk sokat szépült.

Kecse-Nagyné Bánszky Zsuzsa
Kossuth Lajos Általános Iskola híre nyomán