Fellobbant egy újabb adventi gyertya lángja szombat este Szőregen a Rózsák terén. Az ünnepség ezúttal elsősorban az adománygyűjtésről, a rászorulók segítéséről szólt.

Évek óta szoros az együttműködés a Karitáció Alapítvány és a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola között, az itt tanuló diákok ugyanis lelkesen gyűjtenek az alapítvány részére. Mint azt Nagy-Mikola Gyöngyvér, az iskola diákönkormányzatának tagja elmondta, a szombat esti gyertyagyújtás előtt, minden osztály aktívan részt vett az akcióban, és hétszáz darab csokoládét adtak át az alapítvány képviselőinek.

Gere Anikó Mónika, a Karitáció Alapítvány nevében vette át a csokikat, majd kollégái társaságában meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát a Rózsák terén. Elmondta, hogy rendkívül sikeres országos gyűjtésen vannak túl, így az idén is rengeteg beteg gyermeket és rászoruló családot tudnak megajándékozni az ünnep alkalmából. Bohócdoktoraik rövidesen felkeresik azokat a gyerekeket, akik kórházban kénytelenek tölteni a karácsonyt, és átadják az édességeket nekik. A rászoruló családokról sem feledkeznek meg, hiszen adományaikkal megkeresik azokat, akik számára nagy segítség az alapítvány támogatása.

Szombat este a Kossuth Lajos Általános Iskolában adventi vásárt is rendeztek, melyen a diákok és szüleik apróságokat árultak, hogy aztán a bevételből az iskola rendezvényeit támogassák. Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna elmondta, hogy tavaly rendezték az első ilyen vásárt, és a nagy sikerre való tekintettel az idén is megtartották a jótékonysági akciót. Annak is örül, hogy a szőregi diákok mindig aktívak, ha jótékonykodásról van szó, és az idén a tavalyinál is több csokoládéval tudják támogatni a Karitáció Alapítvány munkáját.

szeged.hu

szoreg.hu képtár