A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. március 9-13. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Dorozsma és Szőreg területén.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. 2015. március 9-én este 10 órától március 10-én hajnal 3 óráig Szőreg egész területén vízhiánnyal kell számolni. 2015. március 9-13. között Dorozsmán a Rigómező, Széchenyi István, Kút, Majális, Ballada, Palóc, Széna, Nap, Felszabadulás, Kubikos, Táncsics M., Kun, Erzsébet, Balajthy, Negyvennyolcas, Rövid, Trombita és István utcákban, valamint a Kálmán közben, az Új téren és a Dorozsmai úton kerül sor a vízhálózat tisztítására.

Amennyiben azt külön nem jelzik, a tisztítási munkák reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. Ezért a szakemberek kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak.

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu