Két északkeleti megye kivételével hétfőre az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Hét megyében és Budapesten heves zivatarra is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható felhőszakadás miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az ország egész területére kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső eshet.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a helyeken kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 Celsius-fok között valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hőmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók.

MTI / szegedma.hu

Borítókép: "Umbrellas Under Raindrops" by Aduldej / freedigitalphotos.net