Családi dráma a tárgyalóteremben

Nem jogerősen hét év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a szőregi asszonyt, aki féltékenységből több mint hatvanszor szúrta meg a férjét.

Zokogó családtagok fogadták a vékony, bilincse vert, reszkető asszonyt tegnap reggel a Csongrád Megyei Bíróság folyosóján. A szőregi Cs. Antalnét különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a Csongrád Megyei Főügyészség. A 49 éves nő 2003. szeptember 14-én, miután megtudta, hogy férje ígérete ellenére nem szakított barátnőjével, a hajnali órákban egy késsel agyonszúrta a férfit. A tegnapi tárgyaláson az asszony két lányát, anyósát és más tanúkat hallgatott meg a bíróság. Cs. Antalné 82 éves anyósa nem volt képes vallomást tenni, azt mondta, képtelen arra, hogy még egyszer beszéljen a történtekről.

A Csongrád Megyei Bíróság hét év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte az asszonyt. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott védője, Krajkó Zoltán enyhítésért és felmentésért fellebbezett, arra hivatkozva, hogy védence a bűncselekmény elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban.

Délmagyarország Online, 2004. november 17.