Féltékenységből gyilkolt a 49 éves asszony

November elején tárgyalja a bíróság annak a szőregi asszonynak az ügyét, aki egy évvel ezelőtt féltékenységből hatvan késszúrással meggyilkolta férjét.

Egy évvel ezelőtt, szeptember 14-én egy szőregi asszony, Cs. Antalné meggyilkolta férjét. A 49 éves nő ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás. Cs. Antalné és férje kapcsolata a vádirat szerint 1998-ban megromlott, mivel a férfinek viszonya volt egy helyi nővel, akitől egy évvel később gyermeke született. Cs. Antal ezt elmondta feleségének. A házaspár megállapodott abban, hogy a férfi szakít batárnőjével és csak a gyermekét látogatja.

Az asszony 2003 nyarának végén rájött, hogy házastársa az ígérete ellenére nem szakított szeretőjével. A fuvarozó Cs. Antal szeptember 14-én külföldre indult volna dolgozni. Felesége ezen a napon hajnali öt órakor felkelt, az emeleti hálószobából lesétált a konyhába. Ott megfogott egy 15 centis konyhakést. A késsel visszament a hálószobába. Férje éppen akkor ébredt fel, és a fotelban ült. Cs. Antalné fölé hajolt és minden előzmény nélkül hatvanszor megszúrta a férfit.

A zajokra az asszony lánya a szobába sietett. Amint meglátta, mi történik, szólt a nagyanyjának, aki megpróbálta lefogni a nőt, ám ez először nem sikerült neki. Amikor Cs.-né abbahagyta a szurkálást, lánya kihívta a mentőket. A férfin már nem lehetett segíteni, mentőorvos csak a halál beálltát tudta megállapítani. Cs. Antal halálát többek között a vérveszteség miatt kialakult keringési és légzési elégtelenség okozta.

A vádirat szerint az asszony a bűncselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban volt, négy éve rendszeresen kezelték a pszichiátrián.

A 2003. szeptember 15-e óta előzetes letartóztatásban lévő asszonyt a Csongrád Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. Cs. Antalné ügyét november elején tárgyalja a Csongrád Megyei Bíróság.

Délmagyarország Online, 2004. október 25.