Szeptember 6-8. között rendezik a XIX. Deszki Falunapokat, illetve annak keretében a Polgármesterek XIV. Nemzetközi Főzőversenyét.

Szeptember 6-án, pénteken 13 órakor kezdődik a program a Deszki Sportcentrum ünnepélyes átadásával, majd kiállítás, megnyitó és ünnepi műsor következik. Este nyolctól a főtéren United koncert, tűzzsonglőr-show és a StandUp együttes közreműködésével utcabál várja a szórakozni vágyókat.

Egy nappal később a Szabadidő Parkban egész nap ugrálóvárak, arcfestés, a Mesevilág bohócai, és népi játszóház várja a gyerekeket. A felnőttek részt vehetnek a XI. Nemzetközi Szalma Zoltán Kézilabda Emléktornán, a rendezvény tortadíszítő versenyén, a II. Tortaparádén, a Deszk parádén, vagy a “Mással szórakozzatok” vetélkedőn is. A nyugalomra vágyókat horgászverseny várja.

Reggel indul két szomszédos településre, Klárafalvára és Szőregre egy görkorcsolyás, kerékpáros túra, a Szomszédoló. Délután 13 órakor kezdődik a Polgármesterek XIV. Nemzetközi Főzőversenye, este pedig a “Miénk a színpad!” kulturális műsort követően a színpadon először Hien, majd Gáspár Laci ad koncertet. Negyed tíztől tűzijáték, azt követően pedig a Hídvégi band fellépése következik. Ahogyan a péntekieket, úgy a szombati eseményeket is utcabál zárja.

A zárónapon, vasárnap 10 óra 30 perctől a Cantabella kórus és Csanádi László orgonaművész hangversenye várja az érdeklődőket a Római Katolikus Templomban, majd 11 órától ünnepi szent misével zárul a falunapi programsorozat.

szegedma.hu