A Kiskőrössy Halászcsárdában látta vendégül Ujhelyi István A társulat tagjait. Az énekesek a tizedik Szőregi Rózsaünnepre érkeztek. Vasárnap este lélegzetelállító koncerttel zárták a háromnapos fesztivált.

– Sikerült elérnem, hogy Pécs helyett Szegeden szerepeljen A társulat az István, a király című rockoperával. Mivel augusztusban több napot is itt töltenek majd, szerettem volna, ha jobban megismerik a várost, és nem csak az előadások helyszíneként tekintenek rá – mondta Ujhelyi István országgyűlési képviselő, aki vasárnap ebédre hívta meg A társulat tagjait.
– Kisvonattal körbejártuk a várost, megnéztük a Dóm téri öltözőket és a városházát is – magyarázta a Gizellát alakító Simon Boglárka. A szép szőke lány a Szegedi Tudományegyetemen tanul, így számára a Tisza-parti város a második otthon.

Nem először járt itt Feke Pál sem. Az Istvánt alakító énekes 2000-ben már játszott a szabadtérin. Akkor az Attila, Isten kardja című rockoperában. Öt évvel ezelőtt pedig a Jézus Krisztus Szupersztárban és a Szegedi Nemzeti Színházban is fellépett.

– Szegeden a Kiskőrössy Halászcsárda és a Virág cukrászda a törzshelyem. Augusztus 8-án az újszegedi szabadtérin lesz szóló koncertem, ezért már hónap elején Szegedre utazom – magyarázta.
Időközben az ebéd is megérkezett. Haltepertőt, vegyes hallét és túrós csuszát ettek az énekesek. Fejes Szandra nem rajong a halért, ezért libasültet rendelt, Varga Lajos pedig palacsintával biztosította be magát, hogy véletlenül se maradjon éhen.

A jó hangulatban elköltött ebéd után a rózsatermesztéssel is megismerkedhettek A társulat tagjai: kilátogattak a közeli rózsaföldekre, majd Ujhelyi István kertjében hűsöltek.

Este lélegzetelállító koncerttel zárták a tizedik Szőregi Rózsaünnepet.

delmagyar.hu, 2008. június 23.
Kapcsolódó anyagok

X. Szőregi Rózsaünnep