Október végén két délutános programot szerveztek a napközisek „pénTÖKre TÖKölünk” címmel.

A Halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe. Jelképe az idők folyamán a töklámpa lett.

A napköziben két napos, két délutános programot szerveztünk „pénTÖKre TÖKölünk” címmel. Csütörtökön a másnapi Halloween party-ra lefejeztük, kivágtuk a tököket. A 11 töklámpást kihelyeztük az iskola aulájába, sőt még jutott osztálytermekbe, a tanáriba is. Gyertyát gyújtottunk benne elűzve ezzel a bolyongó rossz szellemeket.

Péntek délután aztán kísértetek, boszorkányok, csontvázak, koporsószökevények lepték el az iskola udvarát. Rémületre semmi ok: nem egy horrorfilmfilm elevenedett meg, csupán a napközis gyerekek halloween bulijának részesei voltunk.

Megnyugodva folytattuk tehát a tökös programot. A segítőkész anyukáknak, nagymamáknak köszönhetően volt itt minden: tökös rétes, tökös lepény, almás-tökös kalács, sült tök. A remek zene, buli mellett versenyszám lett a tökcipelésből is. De chips jutalom járt a tökkalapos váltóért, a futóversenyért, melyet tökkel lehetett elkövetni.

Az egymást követő két délutánon megismertünk egy más kultúrkörre jellemző népszokást. A program sikerét a mosolygó arcok és szemek igazolták.

A díjnak szánt chipset, amivel a rendezvényt támogatta, köszönjük Hegyközi Pálnak.

Csábiné Ani néni
Kossuth Lajos Általános Iskola