Közösség elleni izgatás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen.

Keddre virradó éjjel a szerb népre vonatkozó, gyűlöletkeltésre uszító feliratokat festettek a szegedi görögkeleti szerb templom külső falára, a szeged-szőregi ABC utcafrontján, valamint Deszk községben a Faluház falára – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.

A feliratokat a tettes fekete színű spray-vel festette a falra. A rendőrség azonnal intézkedett a feliratok eltávolításáról.

Kérik, hogy aki a bűncselekmény körülményeiről vagy a tettes kilétéről bármit tud, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Szeged, Kossuth L. sgt. 22-24.) vagy hívja a rendőrség 107-es, 112-es, illetőleg a telefontanú 06/80/555-111-es hívószámát. A nyomravezető kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek – személyének titokban tartása mellett – 100.000 Ft jutalmat ajánlott fel. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

Gy. Mészáros Ágnes
OBJEKTÍV Hírügynökség, 2005. február 8.