Első alkalommal hirdettek gyermektáborokat a vakáció idejére Szőregen. Jelenleg kézműves foglalkozások zajlanak a faluház udvarán, és a gyerekek minden elkészült alkotást haza is vihetnek.

A tábor célja, hogy természetes anyagokat használjanak fel a gyerekek a foglalkozásokon – tudtuk meg Ördögné Benyhe Máriától. Ezen felül azt is megtudhatják a gyerekek, hogy a háztartásban megunt, már nem használt anyagokat miként tudnak újból felhasználni, s abból játékokat készíteni. Többféle anyaggal és változatos technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Hétfőn malomjátékot készítettek, de filcet, színes papírokat, terméseket és fonalakból is felhasználnak.

Héder Dániel István magokból és termésekből egy házat készített. Portálunknak elmondta, kavicsokat is festettek már, s nagyon jól érzi magát a többi gyerek között. Ez az első tábor, amin részt vesz, de jövőre már, ahogy fogalmazott „ottalvós” táborba készül a nyáron. Második osztályos lesz szeptembertől Juhász Kinga, neki az tetszik a legjobban, hogy sok mindent megtanulhat és sokat játszhat a többiekkel. Megtudtuk, mindent, amit a foglalkozásokon készít, hazaviszi és megmutatja a szüleinek.

„Nagy öröm számomra, hogy elindult ez a tábor, nagyon régóta terveztük, hogy itt helyben is programokat szervezünk a gyerekeknek. Hiába vagyunk magánházas környezetben, szükség van a táborokba. Délutánonként a gyerekek és a szülők alig akarnak hazamenni” – nyilatkozta portálunknak Rózsavölgyi József. A szőregi képviselőtől megtudtuk, a kézműves táborban pedagógusok felügyelete mellett zajlanak a foglalkozásunk, ottjártunkkor például magokból, termésekből készítettek képet a gyerekek. A fideszes politikus hozzátette, így a Szőregi Faluház betölti azt a funkcióját, amiért annak idején kérte a közgyűlést, hogy ne adja el a város az épületet, hanem csatolják a művelődési házhoz. Rózsavölgyi hangsúlyozta, a művelődési ház jelenlegi vezetője, Ágó Rita nagyon sokat tett a táborok megrendezéséért, az ő szervező munkája nélkül nem sikerült volna feltölteni a létszámot és a gyerekek számára érdekes programokat megvalósítani. A nyár folyamán konyhatündér- és alkotótábornak is helyet ad majd a faluház.

Varga Anna, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Varga Anna / a szegedma.hu engedélyével

szoreg.hu képtár