Az idén is nagy sikerrel zárult az IKV Zrt. gyermekrajzpályázata, amelynek eredményhirdetését kedden délután tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A gyerekek feladata kicsit bonyolultabb volt, mint tavaly, amikor a családjukat kellett megörökíteniük, ezúttal ugyanis az otthonukat és annak környékét kellett megrajzolniuk.
Az ingatlankezeléssel foglalkozó IKV a szegediekért van, és ezért szeretnének a város közéletében minél jobban részt venni. Ezért is hirdették meg idén második alkalommal azt a pályázatot, mely az otthonra, a családra, az élhető környezetre irányítja a legkisebbek figyelmét.

Az „Otthonom és környéke” című pályázatra közel 100 pályamű érkezett, melyeket rangos zsűri bírált el. A bírálóbizottság nevében Fiedler Judit, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajztanára arra biztatta a fiatalokat, hogy próbáljanak ki minél több rajztechnikát, és ne riadjanak vissza a kísérletezéstől se.

Az elbírálás korcsoportonként történt, így három kategóriában hirdettek eredményt. A legjobbak értékes ajándékokat kaptak, de azok se távoztak üres kézzel, akik nem voltak benne az első háromban, hiszen a cég mindenkinek kedveskedett egy kis emlékkel, hogy mindig emlékezzenek arra, hogy pályamunkát készítettek.

Az IKV gyermekrajzpályázat idei nyertesei a következők:

1-2 osztály Joó Daniella Zoé, Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola.

3-4. osztály Boldizsár Kata, Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Majernik Lili, Kossuth Lajos Általános Iskola.

5-8. osztály Bogár Anna, Kossuth Lajos Általános Iskola.

A legjobb rajzokból kiállítás nyílt a díjkiosztó után a Szent-Györgyi Albert Agórában.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu