Remélem, a hagyományőrző huszárok híres szőregi csatája és a már országos hírű rózsaünnep is sokkal méltóbb körülmények közé kerül, ha elkészül az Ikon utcai szabadidőpark, a ma még csak „homokbányaként” emlegetett terület rekonstrukciója – mondta a képviselő. Ujhelyi István hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a nagy volumenű, az idegenforgalom egészére kiható beruházások mellett azokat a kisebb fejlesztéseket, amelyek egy-egy település vagy településrész életében jelentenek fontos lépcsőfokot a komfortérzet, a hangulat javításában.

– A 65 milliós beruházással, melynek felét pályázaton nyerte a városrész, Szőregnek olyan színpada lesz, mint az ókori görög színházak – folytatta a képviselő – félköríves, a lejtőbe vájt széksorokkal. Szétszedhető, a szezon elején ismét könnyen felállítható színpadot tervezünk, s olyan komoly színpadtechnikát világítással, hangosítással, amelynek segítségével nagyszabású koncertek színhelye is lehet a városrész. A projekt részeként megtörténik a Nádas tó rendbetétele – a mederkotrás, vízfelszínszabályozás után ez is hangulatos része lehet a kulturális, gasztronómiai turisztikai bázisnak.

De ha már a szőregi komfort-érzetnél tartunk: büszke vagyok a megújult iskolánkra, amely egyszerre biztosít XXI századi tanulási környezetet és tölt be fontos szerepet a hagyományőrzésben, a „szőregiség” erősítésében – hiszen az országban egyedülálló módon itt minden kisdiák betekintést kaphat a legfontosabb helyi érték, a rózsatő termesztés rejtelmeibe – fejezte be Ujhelyi István.

Szegedi Tükör