A játékgépek miatt fenyegették meg a kocsmárost

Gyerekes tréfát, de életveszélyes fenyegetést is jelenthet az a plakát, amelyen egy géppisztolyos alak fegyverének csöve éppen egy szőregi vállalkozó házára mutat. Sipos István élelmiszerboltokat és egy játékgépekkel fölszerelt italboltot működtet. A kocsmárosnak néhány napja azt „ajánlotta” valaki, mástól béreljék a pénznyerő automatákat.

Ingerült olvasóink a város minden részéből panaszkodnak a tűrhetetlen szúnyoginvázió miatt. Nem értik, miért nem irtják már végre a vérszívókat. Lapunk Csörög-vonalát sok más olvasónk mellett Budai István Tápéról, Csongrádi Pál Újszegedről hívta, de Petőfi- és Klebelsbergtelepről is jelezték: nem lehet kibírni a felhőkben támadó szúnyogok rohamait. Van, aki az autójából csak a garázsban mer kiszállni, másnak óvodás kislányát úgy összemarták a rovarok, hogy a gyermek arca csúnyán földagadt.

– Szeles időben nem szórhatjuk ki a permetszert, mert az egy mikron átmérőjű cseppeket messzire sodorja a levegőmozgás. Tisztában vagyunk a helyzettel, és készen állunk a beavatkozásra, de meg kell várnunk, amíg eláll a szél – válaszolta tegnap a gyérítés időpontját firtató kérdésünkre Szabó Ferenc, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. igazgatója. A beavatkozás drága: Szeged 6 hektáros területének egyszeri permetezése (beleértve a földi, úgynevezett meleg ködös védekezést is) 4 millió forintba kerül, nem kockáztathatják a sikertelenséget a szélben.

Szabó Ferenc határozottan ígérte, hogy amint az időjárás megengedi, azonnal fölszállnak a gépek, és permetezőautók is megindulnak a szúnyogok ellen.

Délmagyarország Online, 2005. május 27.