Kirabolták a szőregi Rózsa ABC-t tegnap délelőtt

Ismeretlen tettesek kirabolták a szőregi Rózsa ABC-t tegnap délelőtt. A három rabló előbb az üzlet pénztárosát, majd egy vásárlót fújt le gázspray-vel.

„Technikai okok miatt áruházunk várhatóan 12 óráig zárva tart” – olvashatták az emberek a szőregi Hősök terén álló Rózsa ABC bejáratán tegnap délelőtt. A Coop üzletet három ismeretlen – két férfi és egy nő – néhány perccel 9 óra után kirabolta.

– A rablás után úgy öt perccel érkeztünk vásárolni, a bolt akkor még nyitva volt. A rablókat már nem láttuk, mi is akkor értesültünk a dologról, amikor kiérkeztek a rendőrök és arra kérték a boltban tartózkodó 8-10 vásárlót, hogy hagyják el a helyiséget. Most arra várunk, hogy újra kinyisson az üzlet, hiszen a kosaraink a mai ebédnek szánt hozzávalókkal az ABC-ben maradtak – mondta két idős nő, akik a várakozás perceit az üzlet előtti beszélgetéssel ütötték el.

A rendőrök eközben a boltban hallgatták ki az alkalmazottakat, közülük az egyik pénztárost gázspray-vel fújták le a rablók. A három ismeretlen elkövető közül ugyanis az egyik férfi a belépés után rögtön a pénztár felé vette az irányt és belenyúlt a nyitott kasszába. A pénztáros ezt próbálta megakadályozni, amiért végül arcába fújták a permetet. A rablók ezt követően futásnak eredtek, az egyik vásárló megpróbálta feltartóztatni őket, mire a menekülők őt is gázspray-vel fújták le.

A zsákmánnyal ezután – a rendőrség eddigi adatai szerint – beszálltak egy autóba, feltételezhetően szürke Hondába és Szeged felé vették az irányt.

A helyszínen találkoztunk Iványi Auréllal is. – A belvárosból kiszorított bűnözők Szeged peremterületein rabolnak – utalt a település önkormányzati képviselője arra, hogy Szőregen több betörés is történt az utóbbi időben. M. Toronykőy Márta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, csoportos rablás elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indítottak eljárást. A rendőrség a 107-es, 112-es segélyhívókon a szőregi rablással kapcsolatban szemtanúk jelentkezését is várja. Az elrabolt pénz összegéről nem adtak tájékoztatást.

„A kolléganőnk jól van, az üzletet kinyitottuk. Az esetről többet nem áll módunkban elmondani” – tudtuk meg tegnap kora délután a Coop Szeged Zrt. titkárságán.

Kiss Gábor Gergely
Délmagyarország Online, 2007. március 14.