A melegködös gyérítés mellett a következő napokban légi kémiai szúnyogirtást is végeznek Szeged több városrészében. A vérszívók elleni harcot a körtöltésnél szerdán kezdték a szakemberek.

A hirtelen felmelegedés miatt egyik napról a másikra mindent elleptek a szúnyogok, így a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a biológiai gyérítés mellett most más eszközöket is bevet a rovarok ellen.

Melegködöt képezve is harcolnak a szúnyogokkal. Fotó: Török János, delmagyar.hu

Makrai László ügyvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy a körtöltés és a Tisza-töltés mindkét oldalán szerdán végzett melegködös gyérítést követően – ezt láthatták szerda este – csütörtökön Újszegeden és Szőregen légi kémiai irtást végeznek, míg pénteken a „régi Szegeden”, azaz a belvárosban is dolgoznak.

Hazánkban a központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem szervezi. A megyei igazgatóság tájékoztatása szerint idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődött az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással lépnek fel. A dél-alföldi régióban, azaz Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megye vízfelületein már kijuttatták a készítményt.

delmagyar.hu

Borítókép: Melegködöt képezve is harcolnak a szúnyogokkal. Fotó: Török János, delmagyar.hu