Szőregtől az újszegedi gyermekkórházig ért a kocsisor

A 43-as úton történt súlyos közlekedési baleset miatt tegnap reggel két órára megbénult a forgalom Makó és Szeged között.

Egy Renault tartott Makó felől Szeged irányába tegnap reggel nyolc óra körül, amikor a személygépkocsi vezetője a 43-as úton, Szőregen, a nagy kereszt előtti virágüzlet közelében eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött az ott közlekedő Gaz típusú, cementszállító teherautóval.

Az ütközés erejétől több zsáknyi cement lehullott és szétszóródott. A platón is alig maradt ép zsák. A Renault egyik első kereke kiszakadt, a kocsi eleje teljesen összeroncsolódott. A légzsák is berobbant.

Mindkét járműben csak a sofőr ült. A Renault vezetőjét könnyű, míg a cementszállító teherautó sofőrjét súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. Mivel a járművek roncsai szétszóródtak, a fél útpályát elfoglalták, a forgalom nyolc és tíz óra között csak lépésben, egy sávon haladt Makó és Szeged között. A kocsisor Szőregtől az újszegedi gyermekkórházig ért. Sok autós mindkét irányból a szervizúton próbált meg haladni, ám ez még nagyobb dugót okozott. A reggeli csúcsforgalomban a munkába igyekvők ezért jelentős késéssel számolhattak.

Délmagyarország, 2003. június 12.