A szőregiek egyik régi álma teljesült, a településrész egyik forgalmas pontján elárusítóhelyet létesítettek, így ezentúl nem kell feltétlenül a belvárosban megvenniük a zöldséget és gyümölcsöt.

„Ha busszal jövök két megállót, akkor már itt is vagyok, s tudok venni helyben zöldséget és gyümölcsöt, nem kell annyit cipekednem” – mesélte örömmel Karl Hubertné, aki épp almát vásárolt ott jártunkkor a szőregi őstermelőtől. Mint mondta, korábban mindig a belvárosban vett gyümölcsöt, ám amióta egy szőregi őstermelő kínálja portékáit, azóta nála vásárol.

Lakatos Lajostól megtudtuk, már a rendszerváltás után közvetlenül felmerült az ötlet a részönkormányzat részéről, s öröm számára, hogy végre megvalósult. „A környék lakóinak régi álma teljesült ennek a településrészi elárusítóhelynek a létesítésével” – fogalmazott. Hozzátette, kiváló árukat lehet venni viszonylag kedvező áron, s ez a lehetőség leginkább a településrész idős lakosainak kedvez.

„Egy őstermelő keresett fel, arra volt kíváncsi, hogy van-e arra lehetőség, hogy kirakja az áruját. A szükséges engedélyeket beszerezte, én pedig azzal támogattam ötletét, hogy asztalt biztosítottam számára, hogy ne a földről árusítson” – magyarázta a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője. Rózsavölgyi József hangsúlyozta azt is, rajta nem fog múlni, amennyiben igény lesz rá, további asztalokat biztosít a szőregi őstermelőknek. Ő annak örülne, ha többen kínálnák friss portékájukat a környékbelieknek.

Varga Anna, szegedma.hu