Az idei évben sem maradhatott el a Szőregi Majális, melynek ismételten a Monti park adott otthont. Az időjárás bár kezdetben kissé borongós volt, később kisütött a nap, így jó hangulatban tölthettük el együtt május első napját.

Az elmaradhatatlan főzőversenyre idén is többen neveztek – már kora reggel rotyogtak a bográcsos ételek, s kellemes illatok csalogatták elő a későn kelőket is. A „Legfinomabb szőregi palacsinta” versenyre finomabbnál finomabb édességekkel készültek a lelkes anyukák és nagymamák, köszönjük szépen a fáradozásaikat!

Természetesen most is állítottunk májusfát, melyet közösen díszítettünk fel.

Az álmosságot vidám reggeli tornával űztük el, a Magyar utcai óvodásokkal közösen, akik kellőképpen megmozgattak bennünket. Köszönjük szépen Kőrösiné Csiszér Anita óvodavezetőnek, hogy a gyerekek az idén is közreműködtek a Majálison! Szabóné Tokai Anettnek és valamennyi óvó néninek köszönjük az áldozatos munkát!

A park adta lehetőségeket maximálisan kihasználtuk: a bányató körül futóversenyt rendeztünk az óvodás- és kisiskolás korosztály számára. A bemelegítő tornát köszönjük szépen Sajtos Bettina tanárnőnek, a futóverseny lebonyolítását pedig Dér Zoltán tanár úrnak.

Az alábbi eredmények születtek: óvodás korcsoportban első helyezett lett Lajos Laura, ezüstérmes lett Geiger Roland, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Mihály Attila állhatott fel.

Az általános iskolások közül első helyen végzett Fazekas Réka, második lett Buknicz Boglárka és bronzérmes lett Veszelinov Milán. Szeretettel gratulálunk mindenkinek!

A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva idén is megrendeztük a kapura lövő bajnokságot, Dér Zoltán és Drágity Dusán pedagógusok közreműködésével. Köszönjük szépen minden kis focistának a részvételt, a szép gólokat!

A SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola minden évben színvonalas műsorral teszi emlékezetessé a szőregi Majálist. Ez úton köszönjük Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszonynak, hogy a gyerekek közreműködését évről évre biztosítja. Idén a Sandrik Ágnes tanárnő vezette énekkar gyönyörű előadását hallhattuk, ismét elámulhattunk a kis mesemondó, Andrucsák Krisztián páratlan tehetségén, és láthattunk judo bemutatót is, Huszár László edző vezetésével. Köszönjük a gyerekeknek és a felkészítő pedagógusoknak a sok munkát!

A Hobbi Torna Klub kis tornászai is évről évre elbűvölnek minket, köszönjük szépen, hogy az idén is felléptek a rendezvényünkön! Köszönjük az edzőknek, Maróti Erikának, Mészáros Dalmának, Ördög-Maróti Mónikának és Tácsi Viktóriának egész éves munkájukat!

A közönséget a Grimm Busz Színház „Csodálatos lámpás” c., kicsiket nagyokat egyaránt megmosolyogtató, zenés játéka szórakoztatta, s idén is lehetőség nyílt táncra perdülni a Számfira Máté vezette táncházban. A Szőregi Rezegők Néptánccsoport bemutatója után sokan kedvet is kaptak a közös tánchoz.

Időközben megfőttek az ínycsiklandó pörköltek, a szakértő zsűri pedig díjazta a csapatokat. A legfinomabb szőregi pörkölt címet a SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola csapata érdemelte ki, második helyen végeztek a Szőregi Sárkányhajósok, míg bronzéremmel gazdagodott a Szőregi Nyugdíjas Egyesület csapata. Részvételért oklevélben részesült az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete és a Fábián Család.

A palacsinta party is véget ért, így eredményt hirdethettünk abban a versenyben is: Nyergesné Király Anita madártejes, szivárványszínű palacsintája abszolút befutóként első helyet érdemelt, míg a második- és harmadik helyen Papp Vincéné végzett, előbbi díjat a sajtosmedvehagymás-, míg bronzérmet a levendulás palacsintája érdemelt. Köszönjük szépen a részvételt és a sok-sok finomságot!

Ebéd után sor került a mindig népszerű családi játékos-sportvetélkedőre is, melyre ismét többen neveztek, gyerekek, felnőttek egyaránt jól szórakoztak. Minden résztvevőnek és az első három helyezettnek szeretettel gratulálunk!

Kedves Szőregiek, köszönjük, hogy idén is megtisztelték rendezvényünket, részt vettek programjainkon. Örülünk, hogy együtt tölthettük el május első napját. Reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár