Szeptember 1-jén lép majd életbe a buszmenetrend módosítása. Az új menetrend június 16-án lépett életbe. Az eltelt időszakban a szakemberek a beérkező véleményeket, javaslatokat feldolgozták és az alapján elvégezték a rendszer finomhangolását.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta több észrevételt kaptak a lakosságtól az új menetrend június 16-i életbelépése után. Ezeket a DAKK Zrt. és az önkormányzat szakemberei megvizsgálták és elkészítették a menetrend módosítását. Ezek csak kisebb változtatások és néhány buszt érintenek.

Például a 90-es és a 84-es járatok esetében a buszok később fognak indulni, hogy az utasok számára az átszállás megoldható legyen.

A 76-os busznál csúcsidőben bevezetik a 76Y-os járatot, ami a Petőfi sugárúton fog közlekedni. Csúcsidőben óránként 4 busz jár majd, kettő a Petőfi sgt-on, kettő Móravároson át.

Emellett néhány vonalon az utasok visszakértek hajnali járatokat és ezek visszaállítása is megtörtént, például a 90-es, valamint a 60-as és a 60Y-os járatok esetében.

Nagy Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a villamosok közlekedésében is lesz változás, a 3-as és 4-es járatok 12 perc helyett 15 percenként járnak majd. A 2-es vonalán csúcsidőben azonban sűríteni fogják a járatokat és 5 percenként járnak majd a villamosok.

A tanév kezdetével két fontos menetrendi változás is életbe lép. Az egyik a 32-es új busz beindulása, amely az újszegedi Víztorony és a Honvéd tér között közlekedik majd 10 percenként. Az új járatok a 71-es, 72-es vonal kapacitását egészíti majd ki.

A másik a 24-es busz, amely szintén a tanév kezdetével indul majd el. Ez a 20A és a 74A járatok összekötésével jött létre és segítségével összekötik Petőfi-telepet a déli városrésszel.

Ezek a változások szeptember 1-jével lépnek majd életbe.

A részletes változásokat alább olvashatják el:

[…]

60-as jelzésű autóbuszvonal menetrendjének tervezett módosítása:

A 60-as jelzésű autóbuszvonalon nyári tanszünetben munkanapokon a Szőreg, malomtól 04.18 órakor induló járat megszüntetésre kerülne (a járat a 60Y-os jelzésű autóbuszvonalon kerülne közlekedtetésre).

60Y-os jelzésű autóbuszvonal menetrendjének tervezett módosítása:

A 60Y-os jelzésű autóbuszvonalon nyári tanszünetben munkanapokon Szőreg, malomtól 04.18 órakor új járat közlekedne. A 67Y-os jelzésű autóbuszvonalon tervezett menetrend módosítással kapcsolatban, a nyári tanszünetben a Mars tér (Szent Rókus tér) megállóhelyről 06.20 órakor, illetve a Szőreg, malomtól 05.00 órakor meghirdetett járat megszüntetésre kerülne.

67Y-os jelzésű autóbuszvonal menetrendjének tervezett módosítása:

A 67Y-os jelzésű autóbuszvonalon nyári tanszünetben munkanapokon Szőreg, malomtól 05.00 órakor, Kiskundorozsma, Fürdőtől 05.58 órakor új járatok közlekednének. Fentiekkel egyidejűleg a Kiskundorozsma, Fürdőtől tanév tartalma alatt munkanapokon 06.03 órakor meghirdetett járat 5 perccel korábban, azaz 05.58 órakor kerülne közlekedtetésre.

[…]

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu