Pörköltfőző versennyel és élő Fásy Mulatóval, illetve Irigy Hónaljmirigy koncerttel invitálja az érdeklődőket a 14. Szőregi Rózsaünnep június 22-24-ig.

A háromnapos rózsaünnep a Tisza-Maros szög településeinek közös rendezvénye. A két folyó közötti öntéstalaj kimondottan kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés kilencven százaléka e térségből származik, a rózsatövek többsége külföldön talál vevőre. Szőregen és környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, ami mintegy kétszázötven családnak jelent megélhetést.

A szőregi rózsa hungarikum, melynek tiszteletére szervezik meg minden évben hagyományosan a Szőregi Rózsaünnepet. A fesztivál pénteken kezdődik 15 órakor és vasárnap reggel, az ünnepi szentmisével zárul. A megnyitó napján koncertezik majd Roy és Ádám, Korda György és Balázs Klári és az Irigy Hónaljmirigy is. A látványos karneváli felvonulás 23-án szombaton a sportpályáról indul 17.30-kor az este tűzijátékkal és utcabállal zárul. Idén először pörköltfőző verseny színesíti a fesztivált, és a helyszínen rögzítik a Fásy Mulató felvételeit is.

szegedma.hu

Kapcsolódó anyagok

A Szőregi Rózsaünnep honlapja