Az idén másfél milliárd forint jut országszerte a vérszívók irtására. 2013-ban a szúnyogirtást is államosította a kormány, korábban ezt a feladatot a helyi önkormányzatok végezték. A tervek szerint Szegeden is hamarosan felszáll a repülőgép.

Jelentős csípőszúnyog-ártalomra lehet számítani az idén, így az országos szúnyoggyérítési program központi megvalósítására 1,5 milliárd forintot irányzott elő a kormány. Csongrád megyében is hamarosan megkezdik a vérszívók irtását. A szúnyoggyérítést – akárcsak tavaly – most is a katasztrófavédelmi igazgatóságok felügyelik. Csongrád megyében várhatóan 1-2 hét múlva indul a szúnyogirtás.

A központi gyérítési programtól függetlenül városunkban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a gyálarétéi holtágnál légi, kémiai szúnyogirtást fog végezni, miután ott megemelkedtek a csípésszámok, mert a környéken működő cégeknek itt található a termálvíz befogadóbázisa, a megemelkedett vízhőmérséklet miatt pedig hamarabb fejlődnek ki az imágók és repülnek ki a szúnyogok.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu