– A farsangi időszak mindig jó okot ad egy kis mókázásra, bulizásra, idén azonban úgy tűnik, ez elmarad, ezért úgy döntöttünk, másként próbáljuk pótolni a karneváli hangulatot. Szerettük volna az itt élők életébe belecsempészni a velencei karnevál hangulatát – mondta lapunknak Törőcsik Anikó.

A szőregi művelődési ház munkatársa hozzátette, a dekorációt, mint mindig, most is közösen ké­­szítették el. A népművelő elmondta, az elmúlt évek alatt a farsangi időszakban a művelődési ház számos programot megvalósított. Szerveztek maszkkészítő foglalkozást, a Szőregi Teadélután programsorozatában farsangi népszokásokról beszélgettek, kedveskedtek a legkisebbeknek bábelőadással, az idei év azonban ellehetetlenítette ezek kivitelezését.

A vízkereszt­től (január 6.) húshagyókeddig tartó időszak­ban számos érdekes online programmal is készülnek Szőregen. A kultúrház heti nyereményjátéka, a Gasztrokultúra rovat és az Ügyes Kezek kézműves-foglalkozás is a farsang jegyében zajlik.

– Rendhagyó módon készültünk az idei farsangra, ezzel a kültéri dekorációval, amelynek elkészítéséhez a Ribbon Dekor Kft.-től kaptunk támogatást. Szeretnénk megmozgatni a szőregi lakosokat, várjuk az installációval készült fotókat a szoregimuvhaz@gmail.com e-mail-címre, cserébe egy kidíszíthető maszkot adunk ajándékba.

T.A.P., delmagyar.hu

szoreg.hu képtár