A Magyar Közoktatás Napjához kapcsolódóan emlékezett meg emléktermének névadójáról a Kossuth Lajos Iskola Katalin napon.

151125-farkas-katalin-014

Fotó: szoreg.hu

Egy évvel ezelőtt, 2014. novemberében avatta fel a dr. Farkas Katalinról elnevezett termet Hiller István, a Magyar Országgyűlés alelnöke a Kossuth Lajos Iskolában. A terem- és emléktábla avatáskor elhatározottak szerint évente, Katalin napon az iskola diákjai megemlékeznek „FarkasKati”-ról, aki elkötelezetten hitt az élethosszig tartó és az egymástól való tanulásban, a tehetséggondozásban.

151125-farkas-katalin-004

Fotó: szoreg.hu

Az iskola tanulóinak műsorát követően Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató bejelentette, hogy a szőregi iskolai nevelés-oktatás jövőre ünnepli 200 éves fennállását, így a 2016/17‐es tanév ennek szellemiségében valósul meg az iskolában. A számos rendezvény és program egyik kiemelkedő eseménye lesz a 200 éves oktatás tiszteletére 2016. novemberében rendezendő gálaest.

151125-farkas-katalin-017

Fotó: szoreg.hu

A két évszázados oktatás és a szőregi rózsatermesztés együttműködésének jegyében a megemlékezők az iskola parkjában Szőregről elnevezett rózsatöveket ültettek el. A jövő évi programsorozat „alapkőletételéhez” a Márk Gergely által nemesített rózsatöveket a Márk Rózsakert és Godzsák Zoltánné ajánlotta fel.

Megtisztelő, hogy a szőregi iskola nemcsak a megemlékezések alkalmával, hanem a mindennapokban is fontosnak tartja a nagynéném által vallott értékeket. Az együtt gondolkodás élő példája ez az általam kezdeményezett és közösen továbbgondolt rózsakert, melynek első lépéseihez számos elhivatott, Szőregért tenni akaró összefogott a megemlékezés és a jövő évi jubileum jegyében. Köszönöm.

Avramov András

szoreg.hu képtár