Tiszaszigeten lakossági tá­­jékoztató fórumot tartott a Marosmenti praxisközösség.

– A Marosmenti praxisközösséget öt település, Deszk, Kübekháza, Szőreg, Tiszasziget és Új­­szentiván hét háziorvosi praxisa alkotja, kiegészülve a területen található több védőnői hálózattal, valamint további egészségügyi szakemberekkel. Ez a sokszínű, professzionális csapat tette lehetővé, hogy a páciensek a lakóhelyük közelében minél színvonalasabb szolgáltatásokhoz juthassanak az alapellátás keretében – mondta lapunknak Ferenczi Ferenc, Tiszasziget polgármestere.

Kiemelte, a közös szakmai munka fontos közösségépítő erővel is bírt.

Tiszaszigeten lakossági tá­­jékoztató fórumot tartott a Marosmenti praxisközösség. A húsz hónapos egészségügyi projekt a végéhez közeledik, így a szervezők fontosnak érezték, hogy beszámoljanak az eddigi eredményekről. Az Emberi erőforrás Operatív Program (EFOP) keretében megvalósult pályázat projektgazdája a Tiszaszigeti Önkormányzat volt.

Mohos András szakmai vezető elmondta, az érintett te­­rületen dolgozó szakembergárda együttműködése és a szolgáltatások körének növekedése a lakosság és a szakemberek részéről is kedvező fogadtatásra talált. Kozma Anna nép­­egészségügyi koordinátor előadásából kiderült, hogy a területen élő lakosság jelentős részét sikerült megszólítani és bevonni a programokba. – Az öt településen 2500-an vettek részt komplex egészségiállapot-felmérésen. Gyógytorna-foglalkozásokon közel 1300-an, dietetikai ta­nácsadáson pedig 500-nál töb­­ben jelentek meg. A védőnői programoknak is több mint 1200 résztvevője volt, míg a szervezett közösségi rendezvényekhez ugyancsak 1200 feletti létszámban csatlakoztak a lakók – hangsúlyozta a szakember.

T.A.P., delmagyar.hu

Borítókép: Mohos András háziorvos, a projekt szakmai vezetője mutatta be a program elemeit. Fotó: Csepregi János